Skip to main content

Stellen gaan gemiddeld zes jaar te laat in relatietherapie. Ze zien relatietherapie echt als een laatste redmiddel en schamen zich er misschien zelfs een beetje voor dat ze hulp nodig hebben. Een relatie hoort toch “vanzelf” te gaan?

In de praktijk zie ik dat relatietherapie vooral goed werkt als je er op tijd bij bent. De negatieve patronen die tussen jullie spelen zijn dan nog niet zo diep ingesleten en dus hoeft het traject ook niet zo lang te duren.

Mensen stellen relatietherapie vaak zo lang uit omdat ze simpelweg niet goed weten wat relatietherapie is en wat je er aan kunt hebben. Daarom heb ik dit artikel geschreven om uit te leggen wat relatietherapie precies is.

Je leest onder andere:

  • wat relatietherapie absoluut niet is
  • hoe een relatietherapie-traject eruit ziet
  • waar je op moet letten bij het kiezen van een relatietherapeut
  • bij welke problemen je een relatietherapeut kunt inschakelen
  • waarom je beter niet te lang kunt wachten met relatietherapie

Ik ben Robert Haringsma en ik ben de oprichter van Hael | Relatietherapie Amsterdam. Ik heb psychologie gestudeerd en heb daarnaast verschillende relatie-therapie opleidingen gevolgd. Ik heb de opleiding tot systeemtherapie gedaan, ben EFT-therapeut en Gottman therapeut.

Daarnaast heb ik Het Relatieplan ontwikkeld. Een online relatietherapie training. Hierbij werk je samen met je partner in zes weken toe naar een meer liefdevolle relatie, zonder geruzie en gedoe. Deze training is specifiek ontwikkeld voor stellen die wel aan hun relatie willen werken, maar de stap naar een relatietherapeut nog te groot vinden.

Je kunt hier meer over de training lezen

Leave a Reply