Een toegankelijk “Eerste Hulp”-boek voor stellen bij wie de relatie nog beter kan!

Bestel het boek hier!

Door: Robert Haringsma

Ze leefden nog lang en gelukkig… Dat is het beeld dat we soms van relaties hebben.

In de praktijk blijkt echter dat het eerder aanvoelt als een dagelijkse strijd om samen de dag samen door te komen:

Meningsverschillen die hoog kunnen oplopen

Het gevoel dat je partner je niet hoort

Soms niet meer “normaal” met elkaar kunnen praten

Moeite hebben om tijd voor elkaar (en voor jezelf) vrij te kunnen make

Het is nogal een klus zo’n relatie!

En dan te bedenken dat je het he-le-maal zelf mag uitzoeken. Je krijgt op school geen “relatieles” en in relatietherapie ga je alleen maar als de scheidingspapieren bij wijze van spreken al op tafel liggen.

Toch?

Wat mij betreft hoeft dat laatste niet zo te zijn. De afgelopen jaren heb ik zo ongeveer elke mogelijke training gedaan op het gebied van relatietherapie. Ik ben systeemtherapeut, EFT-therapeut en Gottman therapeut en las ook nog stapels boeken over het onderwerp.

Wat me daarbij opviel is dat er zoveel nuttige kennis beschikbaar is. Zo enorm veel inzichten waarvan ik dacht: “dat zou ieder stel moeten weten!” Maar helaas zijn die vaak verstopt in moeilijk leesbare, haast filosofische werken waar zelfs ik als verstokt lezer me echt doorheen moest worstelen.

Het verbaasde me dan ook niet dat veel stellen geen enkele kennis over relaties hebben. Dan is het natuurlijk ook niet gek dat het niet altijd soepel gaat.

Daarom schreef ik: “Relatietherapie Voor Beginners“. Een praktisch boek vol tips en trucs, op een vlotte en begrijpelijke manier geschreven.

Voor de prijs van een bos bloemen, kun je nu dus iets kopen dat echt helpt om je relatie nóg beter te maken.

Wat Ga Je Ontdekken?

Hoe je beter kunt luisteren naar je partner (en hoe je kunt zorgen dat die beter luistert naar jou)

Waarom je partner allergisch is voor kritiek (en wat je wel kunt doen om het gedrag van je partner te veranderen)

De vijf geboden van het werken aan een goede relatie

Waarom je altijd je partner de schuld geeft van al je problemen (en andersom)

Hoe je langdurig tevreden blijft met je partner

Waarom je boos wordt op je partner en hoe je die ruzies kunt stoppen

Hoe je zeuren kunt vervangen door zinvolle communicatie

Een magische zin om alle meningsverschillen mee te doorbreken

Het belang van acceptatie in een relatie

Wat liefde is en wat je kunt doen om het tussen jullie te laten stromen

Hoe je jullie relatie betekenis kunt geven die verder gaat dan jullie eigenbelang

Wat liefde is en wat je kunt doen om het tussen jullie te laten stromen

En nog véél meer

Waarom zou je naar mij moeten luisteren?

Laat me voorop stellen dat je helemaal niets moet. Ik kan me echter voorstellen dat je deze vraag stelt, dus ik zal hem ook proberen te beantwoorden.

Ik ben Robert Haringsma en heb jarenlang gewerkt als psycholoog. Een aantal jaren geleden heb ik me omgeschoold tot relatietherapeut. Als ik iets doe, doe ik dat ook goed. Ik heb dus ongeveer elke cursus over dit onderwerp gevolgd.

Die kennis pas ik toe in mijn praktijk voor relatietherapie. En om eerlijk te zijn heeft het me ook behoorlijk geholpen in mijn eigen relatie. Mijn vrouw heeft een andere culturele achtergrond, dus dat is een extra moeilijkheidsgraad. Bovendien zijn relaties altijd lastig. Ga maar na, hoeveel stellen ken jij die moeiteloos altijd dolgelukkig met elkaar zijn?

Tot slot ben ik, zoals je misschien wel aan mijn achternaam hebt kunnen zien, een nuchtere Fries. Ik hou het dus graag een beetje begrijpelijk en praktisch en maak het liever niet moeilijker dan het hoeft te zijn. Als je dus praktische toepasbare diepgang zoekt die op een eenvoudige manier uitgelegd wordt, zit je met dit boek zeker goed.

Vragen die ik vaak krijg:

Wordt mijn relatie niet minder als we er in gaan graven?

Als stellen samen moeten gaan praten over hun relatie, wordt het al snel een gedoe. Om dat te voorkomen leer ik je wat je kunt om je relatie beter te maken, zonder dat je er over hoeft te praten. En als je toch het gesprek met elkaar aangaat, doe je dat uiterst zorgvuldig om problemen te voorkomen.

Kan mijn relatie echt beter worden door een boek te lezen?

Ik geef meteen toe dat relatietherapie waarschijnlijk beter werkt, maar tegelijkertijd is dat voor veel mensen een grote stap. Begin hier  nu eerst eens mee. In het ergste geval kom je beter beslagen ten ijs als je later alsnog besluit om in therapie te gaan.

Relatietherapie is toch alleen voor stellen waarbij het helemaal mis is?

Dat is inderdaad waar. Als mensen nu maar eerder zouden beginnen met het werken aan hun relatie, zouden er veel meer relaties gered kunnen worden. Daarom heb ik dit boek geschreven.

Heb je meer vragen? Stel ze gerust door me te mailen op robert@hael.nl

10 jaar kennis en ervaring over relaties samengevat voor slechts 21,95

Bestel het boek hier!