Het Relatieplan

Dé aanpak voor liefde en

verbinding in jullie relatie,

wég van ruzie en gedoe.

Online relatietherapie Programma

Het relatieplan helpt je in zes weken naar een betere relatie, zonder gedoe en met meer romantiek.

Willen jij en je partner:

  • Minder vaak ruzie hebben?
  • Meer verbondenheid voelen?
  • Seks die weer net zo aanvoelt als vroeger?
  • De volgende stap in jullie relatie zetten?

Dan is er nu het relatieplan. Relatietherapie die je samen kunnen volgen, op een prettige, praktische manier.
i
Uit onderzoek blijkt dat veel stellen geen relatietherapeut nodig hebben om hun relatie beter te maken. Een duidelijk stappenplan en voldoende aandacht is voldoende.
i
In het relatieplan volg je een duidelijk omschreven aanpak, met eenvoudige maar doeltreffende opdrachten die het vuur in je relatie weer aanwakkeren.

Je Relatietherapeut

Ik ben Robert Haringsma. Als het op (relatie)therapie aankomt, ben ik een beetje een vakidioot. Ik wil graag weten wat echt werkt en ben steeds bezig om mijn aanpak nóg beter te maken.

Het relatieplan is ontstaan omdat ik er van baalde dat stellen vaak veel te laat bij me komen. Vaak als de spanning al veel te hoog is opgelopen. Bij wijze van spreke terwijl de scheidingspapieren al op tafel lagen.

Daarnaast stoorde het me dat relatietherapie vaak een wat negatieve insteek heeft. Onderzoek heeft wel uitgewezen dat alleen het stoppen van ruzies in relaties niet  tot een gelukkig, liefdevol samenzijn leidt. Daarom besteed ik in mijn aanpak graag aandacht aan wat je kunt doen om je relatie beter te maken. Dat is niet alleen goed voor je relatie, maar zorgt vaak ook voor persoonlijke groei.

“Marriages are people growing machines” -Dr. David Schnarz

De oorzaak van slechte relaties

Veel relaties starten met verliefdheid. Een heerlijke tijd!

Na verloop van tijd gaat de verliefdheid een beetje voorbij. En de persoon die eerst nog zo perfect voor je leek, blijkt ineens ook negatieve punten te hebben. Punten waar je je enorm aan irriteert.

Als je geduldig aan je partner uitlegt wat hij of zij moet veranderen, lijkt dat totaal niet aan te komen. Sterker nog, je partner kaatst de bal terug. Nu is het ineens allemaal jouw schuld!

Voor dat jullie het weten is een kleine irritatie uitgegroeid tot een terugkerende ruzie.  Een ruzie die de sfeer in huis behoorlijk negatief maakt.

Wat kun je hier nu aan doen?

Wij geloven dat het in relatietherapie altijd gaat over 3 onderwerpen: zelfkennis, betere communicatie en meer echt contact.

>>Zelfkennis is de basis van een goede relatie. Niet alleen moet je weten wat jij wilt, maar het is ook belangrijk om zicht te hebben op je psychologische allergieën. Welke op zichzelf onschuldige gedragingen van je partner, schieten bij jou steeds in het verkeerde keelgat?

>>Betere communicatie helpt om meningsverschillen niet op te blazen tot een persoonlijke aanval. Als je aan kunt geven wat je behoeften zijn, zonder de ander te beledigen ben je vaak al een heel eind. Wanneer je de behoeften van je partner kunt horen om op basis daarvan te veranderen, zul je helemaal grote stappen maken in je relatie.

>>Meer echt contact is nodig om tot een positieve verstandshouding te komen. Een relatie zonder ruzie is nog niet per se een gelukkige relatie immers. Door tijd voor elkaar te maken en je dromen te delen ontstaat er een samenwerking waarin beide partijen hun dromen kunnen verwezenlijken.

Hoe je dit allemaal doet is natuurlijk het “geheim van de smid”. Weet in ieder geval dat er in het relatieplan gewerkt wordt met dagelijkse, korte oefeningen die voor iedereen toe te passen zijn. We werken daarbij op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en jarenlange praktijkervaring.

Ingrediënten

We werken op basis van de drie best onderzochte relatietherapie methoden

Gottman

Onze grote inspiratiebron voor het werken aan het positieve in relaties. Volgens Gottman helpen partners elkaar om hun dromen te verwezenlijken. Daar kunnen wij helemaal achter staan. Hier starten we het programma dan ook mee.

EFT

In de EFT komt het belang van emoties in relaties aan bod. Wat kun je doen om je partner niet onnodig te pijnigen? En hoe maak je echte connectie zonder jezelf te verliezen in de ander?

IBCT

Relaties zijn een kwestie van geven en nemen. Een beetje aanpassen aan je partner, maar ook leren accepteren dat je partner niet zo perfect is als jij 😉 Dit is vaak een kwestie van goede, begripvolle communicatie.

Met een vleugje Esther Perel, Marshall Rosenberg, David Schnarch en vele andere inspiratiebronnen.

Opzet van de Training

De Relatieplan training bestaat uit zes wekelijkse modules. Via onze ledensite krijgen jullie wekelijks toegang tot een nieuwe module. Hier staat uitgelegd wat jullie kunnen doen om jullie relaties beter te maken.

Daarnaast krijg je dagelijks mails met reminders, motivatie en praktische opdrachten om het je gemakkelijk te maken om de theorie in de praktijk te brengen.

De training bestaat uit de volgende modules.

Module 1

De Strijdbijl begraven

In deze module beginnen we met het stoppen met ruzies. Daarnaast doen jullie ook al een voorzichtige stap om weer opnieuw kennis met elkaar te maken.

Module 2

Patronen Ontdekken

In een relatie kom je gemakkelijk in een patroon terecht. De een valt aan, de ander trekt zich terug. Als je deze patronen herkent en begrijpt helpt dat al enorm.

Module 3

Beter Communiceren

Hoe kun je op een constructieve manier meningsverschillen bespreken? Door beter te communiceren, kom je een heel eind.

Module 4

Veranderen of accepteren?

Je wilt graag je partner tegemoet komen, maar niet jezelf verliezen. Je partner ook. Wanneer is het tijd om elkaar te accepteren zoals je bent?

Module 5

Intimiteit

We gaan het hebben over seks. Hoe kun je leven blazen in je seksleven en wat kun je doen om veelvoorkomende seksuele problemen te tackelen.

Module 6

Werken aan de toekomst

Hou hou je een relatie spannend en sprankelend? In deze laatste module gaan we kijken naar manieren om je relatie langdurig goed te houden.

Doe nu mee voor een introductieprijs

De training is net klaar en ik wil graag onderzoek doen naar de eerste 100 deelnemers. Dat houdt in dat je voor én na de vragenlijst 1 vragenlijst invult.

Om dat interessant te maken voor je, kun je nu gebruik maken van een introductieprijs. Nadat we klaar zijn met de eerste groep en de feedback verwerkt hebben, krijgt het programma een meer marktconforme prijs.

Maar zelfs de verhoogde prijs is niet iets om van te schrikken.

Een relatietherapietraject zoals deze kost bij een relatietherapeut al gauw 2000,- euro (200,- euro per sessie).

Wij maken het nu mogelijk om voor een fractie van de prijs een dergelijk traject te doorlopen. Wanneer de training helemaal af is en we de feedback verwerkt hebben uit de eerste groep, wordt de prijs 297,- euro.

Je kunt de training nu echter volgen voor 97,- euro.

Omdat we het echt heel belangrijk vinden dat we kwaliteit bieden, geven we bovendien een onbeperkte garantie. Als je om welke reden dan ook vind dat de training voor jou niet de moeite waard was, krijg je zonder vragen je geld terug.

 

Wat krijg je in deze training:

 

Een aanpak die aantoonbaar helpt om je relatie te verbeteren

Wekelijks toegang tot een module van de training.

De training blijft beschikbaar nadat je hem afgerond hebt.

Dagelijkse mails met motivatie, informatie en oefeningen

Zes trainingsweken vol oefeningen, praktijkvoorbeelden en inzichten

Alleen voor de eerste honderd deelnemers: begeleiding van mij via de mail.

Voor de eerste honderd deelnemers: 97,- euro

Veelgestelde Vragen

Is de training geschikt voor stellen met huwelijksproblemen?

Ja, uit onderzoek blijkt dat veel relatieproblemen met een interventie als deze enorm geholpen zijn. Relatietherapie is dan ook niet meer nodig. Zelfs als achteraf nodig blijkt dat je gesprekken met een relatietherapeut wilt volgen, is deze training daar een mooie voorbereiding op. De kans is groot dat je na het volgen van deze training daar minder sessies zult nodig hebben.

Is deze training geschikt voor stellen zonder grote problemen?

Jazeker! Het is voor deze training niet mogelijk om in de pijnpunten van jullie relatie te graven. Wanneer je voornamelijk de positieve oefeningen doet, zul je zien dat de sfeer en de liefde in jullie relatie behoorlijk groeit.

Kan ik dit doen in combinatie met therapie?

Als je wilt kun je bij ons op kantoor in Amsterdam relatietherapie gesprekken doen of via internet. Onze therapeuten zijn bekend met het programma en hebben globaal dezelfde aanpak. In “live” therapie kunnen ze die alleen meer insteken op basis van jullie problematiek. Je kunt een afspraak maken voor therapie via onze contactpagina.

Is mijn partner inbegrepen bij de kosten

Jazeker, in de registratie wordt je gevraagd om een tweede emailadres in te vullen, deze persoon krijgt ook toegang tot de training en de dagelijkse mails.

Hoelang blijft de training beschikbaar?

Hoewel de training zes weken duurt, hebben veel stellen meer tijd nodig om alles door te werken. Er zit geen einddatum op de training. Het stopt pas als wij als bedrijf stoppen en dat ben ik voorlopig nog niet van plan.

Is de training geschikt voor stellen van hetzelfde geslacht?

Er is helaas weinig onderzoek naar relatietherapie voor LBGT stellen. Navraag bij collega’s die hier in gespecialiseerd zijn doet ons echter vermoeden dat de uitdagingen in de relaties van deze stellen hetzelfde zijn. De training is dan ook geschikt voor deze stellen.