Relatietherapie

Écht aan het werk met je relatie

Wat doe je in relatietherapie:

Een persoonlijke aanpak gericht op jullie unieke uitdagingen

Een intensieve aanpak waarbij je zeker weet dat alles geprobeerd is

Een ervaren gespreksleider die zorgt dat de gesprekken constructief blijven

Een veilige plek met extra aandacht voor privacy

Gericht op de onderliggende emoties die het echte werk doen in jullie relatie

Gespecialiseerd  in het werken met ondernemers en anderen die onder hoge druk werken (politici, BN’ers, topsporters, etc)

Hoe zou je relatie er uitzien als je er echt voor zou gaan?

Als de liefde tussen jullie niet meer werkt, is dat een vreselijk gevoel. Je bent regelmatig boos op je partner en bent gefrustreerd dat het niet meer lekker loopt. Tegelijkertijd mis je hem of haar natuurlijk ook.

Als je er aan probeert te werken, lijkt het soms alsof de problemen alleen maar erger worden. Steeds weer komen jullie terecht in ellenlange discussies en vruchteloze gesprekken.

Je bent gewend om ergens voor te werken, maar in de liefde lijkt dit maar niet te lukken… Wat nu?

Het antwoord is simpel, maar voor veel mensen moeilijk te vatten:

In de liefde gaat het niet over acties, maar over gevoel

Voor veel succesvolle mensen is gevoel een ondergeschoven kindje. Je bent gewend om hard voor je successen te werken en daarbij je gevoel “even” aan de kant te zetten.

Om een relatie goed te laten werken is het echter belangrijk om weer in contact te komen met dat gevoel. Om te voelen waarom het gedrag van je partner je nu zo enorm boos maakt. Om te ervaren waar de liefde voor je partner nu precies zit en welk verlangens er nu onvervuld zijn.

Je bent waarschijnlijk op zoek naar een quick fix, een actieplan en goede tips en trucs. Maar de waarheid is: als jij niet in contact komt met je gevoel, helpen al die dingen die je anders kunt doen waarschijnlijk helemaal niets.

Een bijkomend voordeel van aandacht voor je gevoel is dat je je relatie een niveau dieper kunt brengen. Door echt contact met elkaar te maken en er echt voor elkaar te kunnen zijn.

Durf jij dat aan?

Boek een Kennismakingsgesprek

Ruzie maken kun je zelf ook wel. In een relatietherapie traject gaan we op zoek naar constructieve, liefdevolle manieren om met jullie (menings)verschillen om te gaan”

Robert Haringsma

Ik ben Robert Haringsma en ik heb me de afgelopen jaren gespecialiseerd als Relatietherapeut. Ik ben psycholoog, Systeemtherapeut, EFT-therapeut en Gottman-therapeut. Na vijf jaar studeren wist ik van alles over relaties, maar de liefde tussen mij en mijn partner was niet veel veranderd.

Pas toen we zelf bij een oude rot in het vak in therapie gingen, heb ik ervaren wat de liefde eigenlijk kan zijn. Ik heb daar geleerd dat alle kennis op de wereld je niet verder helpt in de liefde. Uiteindelijk gaat het namelijk over het leren (her)kennen van je oude pijn, je verlangens en je behoeften.

Dat was voor mij zo betekenisvol en mooi, dat ik abrupt heb besloten dat ik alleen daar aan wil werken. Op dit moment werk ik daarom maar met een beperkt aantal stellen die echt de diepte in willen in hun relatie. Als jullie dit traject aangaan, ben ik er dan ook helemaal voor jullie.

“The quality of your life ultimately depends on the quality of your relationships"
-Esther Perel

We werken in  drie maanden intensief met elkaar. In die tijd spreken we elkaar wekelijks en zo nodig vaker. Als je nu twijfelt over je relatie, weet je na die drie maanden zeker of er nog voldoende tussen jullie is om door te gaan.

We starten met een dag in ons “love-lab”, waarbij ik uitgebreid in kaart breng wat er over jullie en je relatie is te weten. Diezelfde dag krijgen jullie nog te horen wat we kunnen doen om jullie liefde te versterken en jullie ruzies te verminderen.

Vervolgens richten we ons er op om ruzies en frustraties beter te begrijpen en te verminderen. Zo komt er ruimte om kwetsbare gevoelens een kans te geven en liefde te laten opbloeien.

In de tweede fase gaan we ontdekken wat jullie doen om liefde te geven en hoe jullie het liefst liefde ontvangen. Zo ontdekken jullie een nieuw niveau van liefhebben dat aanvoelt alsof jullie weer verliefd op elkaar zijn.

Relatietherapie: wat gaan we doen

In een relatietherapie traject spoor ik met jullie op waar het fout gaat in de relatie. Daarna brengen we in kaart welke gevoelens daarin meespelen. Vervolgens gaan we negatieve gevoelens verzachten en jullie liefde versterken.

Kennismakingsgesprek

Diepgaande intake-dag

Ruzies in kaart brengen

Emoties boven water krijgen

Behoeften uitspreken

Triggers verhelderen

Emoties leren beheersen

Nieuw gedrag oefenen

Liefde verdiepen

En natuurlijk zijn er ook anderen aspecten die meespelen. Leidend is dat we ruzies beslechten en liefdevolle emoties versterken. Ik ben “meervoudig partijdig” en ben er dus steeds voor jullie beide. Binnen drie maanden merken jullie dat het weer gaat leven tussen jullie of dat het er niet meer inzit.

Durf jij het aan om je relatie te verdiepen? Meld je dan nu aan voor een kennismakingsgesprek. Daarin gaan we kijken wat jullie uitdagingen zijn en wat ik daarin kan betekenen.

Boek een Kennismakingsgesprek