Het Relatieplan

Dé aanpak voor liefde en

verbinding in jullie relatie,

wég van ruzie en gedoe.

Herken jij dit?

  • Maak je regelmatig ruzie met je partner?
  • Is er nauwelijks meer sprake van connectie of verbondenheid?
  • Gaat de communicatie erg stroef?
  • En is het in de slaapkamer wel erg … saai?


Weet dan dat 81% van de Nederlanders met een relatie hier last van heeft. (Vind je dat een ongeloofwaardig aantal? Besef je dan dat 50% van de huwelijken in een scheiding eindigt.)

Als je er niets aan doet, blijft het zoals het is.

En als je zelf wat gaat proberen, worden de problemen vaak alleen maar erger.

De manier waarop stellen hun conflicten proberen uit te vechten veroorzaakt namelijk juist spanning in de relatie.

Toch kun je zelfstandig je relatie beter maken als je maar de juiste begeleiding hebt. En die hoeft niet per se te komen uit persoonlijke gesprekken met een relatietherapeut.

De oorzaak van slechte relaties

Als je op dit moment teveel gedoe in je relatie hebt, voel je je waarschijnlijk:

  • moedeloos, want niets schijnt te helpen
  • geïrriteerd en opgefokt, er hoeft maar iets te gebeuren om je te doen ontploffen
  • diep van binnen ook enorm gekwetst omdat je niet krijgt van je partner wat je zo ontzettend nodig hebt. Namelijk liefde en genegenheid.

Hoe heeft dit nu kunnen gebeuren in een relatie die toch echt is gestart met een heerlijke verliefdheid?

Om problemen in relaties te kunnen begrijpen, is het allereerst belangrijk om te begrijpen dat er meerdere invloeden zijn die elkaar versterken:

Ruzies in relaties ontstaan vaak als er verschillen zijn tussen partners. Dat kan er voor zorgen dat je je onbegrepen en afgewezen voelt.

Die verschillen proberen we vaak op te lossen door de ander te willen veranderen. Hij of zij moet meer schoonmaken, minder zeuren, vaker lief doen of iets anders veranderen. Dit zorgt echter voor conflicten.

En omdat wij mensen nu eenmaal graag aandacht geven aan onze problemen, focussen we ons op de boosheid, frustratie en het verdriet.

Voeg daar nog een drukke omgeving aan toe met kinderen, drukke werkzaamheden en andere stressoren en er blijft heel weinig ruimte meer over voor de liefde.

Zo verandert een liefdevolle relatie in no time in een gevangenis waar je opgesloten zit met de persoon waar je een hekel aan hebt.

Het kan ook anders

Wat kun je nu doen om dit een halt toe te roepen?

Ik geloof dat het bij het verbeteren van relaties altijd gaat over 3 onderwerpen: zelfkennis, betere communicatie en meer echt contact.

>>Zelfkennis is de basis van een goede relatie. Niet alleen moet je weten wat jij wilt, maar het is ook belangrijk om zicht te hebben op je psychologische allergieën. Welke op zichzelf onschuldige gedragingen van je partner, schieten bij jou steeds in het verkeerde keelgat?

>>Betere communicatie helpt om meningsverschillen niet op te blazen tot een persoonlijke aanval. Als je aan kunt geven wat je behoeften zijn, zonder de ander te beledigen ben je vaak al een heel eind. Wanneer je de behoeften van je partner kunt horen om op basis daarvan te veranderen, zul je helemaal grote stappen maken in je relatie.

>>Meer echt contact is nodig om tot een positieve verstandshouding te komen. Een relatie zonder ruzie is nog niet per se een gelukkige relatie immers. Door tijd voor elkaar te maken en je dromen te delen ontstaat er een samenwerking waarin beide partijen hun dromen kunnen verwezenlijken.

In Het Relatieplan neem ik je in verschillende stappen mee door deze drie stappen. Zo kun je, samen met je partner, aan je relatie werken op een manier die ook echt positieve resultaten geeft.

Even voorstellen

Ik ben Robert Haringsma. Als het op (relatie)therapie aankomt, ben ik een beetje een vakidioot. Ik wil graag weten wat echt werkt en ben steeds bezig om mijn aanpak nóg beter te maken.

Hierbij werk ik samen met ons team dat bestaat uit een (of meerdere) systeemtherapeut, GZ-psycholoog, seksuoloog en EFT therapeut.

Het relatieplan is ontstaan omdat ik er van baalde dat stellen vaak veel te laat bij me komen. Vaak als de spanning al veel te hoog is opgelopen. Bij wijze van spreke terwijl de scheidingspapieren al op tafel liggen.

Daarnaast stoorde het me dat relatietherapie vaak een wat negatieve insteek heeft. Onderzoek heeft wel uitgewezen dat alleen het stoppen van ruzies in relaties niet  tot een gelukkig, liefdevol samenzijn leidt. Daarom geef ik altijd veel opdrachten die juist aandacht geven aan het positieve. Dat is niet alleen goed voor je relatie, maar zorgt vaak ook voor persoonlijke groei.

“Marriages are people growing machines” -Dr. David Schnarz

Onze aanpak

Iedere relatie is anders. Toch zijn er ook grote overeenkomsten tussen stellen.

Als het verkeerd gaat, gaat het vaak op dezelfde manier fout. Als je dat weet, ben je al halverwege.

Wat je er vervolgens aan kunt doen, is voor iedereen anders. Ik kan je echter wel vertellen wat voor andere stellen in mijn praktijk heeft gewerkt.

Je leert in de training:

herkennen wat jouw eigen allergieën zijn

liefde geven aan je partner

aangeven hoe je partner jou kan liefhebben

negatieve patronen herkennen en doorbreken

weer verbondenheid en genegenheid voelen

communiceren op een manier die ook echt iets oplevert

je gevoel herkennen en beïnvloeden zodat je ruzies in de kiem kunt smoren

hoe je jullie seksualiteit weer kunt ontsteken

samen bouwen aan een toekomst waar je naar uitkijkt

De uitkomst van het programma zal een stap verder dan verliefdheid gaan. Het maakt jullie klaar om samen een toekomst te smeden waar respect en liefde voor elkaar centraal staan.

Ingrediënten

We werken op basis van de drie best onderzochte methoden om relaties te verbeteren. Je maakt op een eenvoudige manier kennis met de belangrijkste inzichten van 100 jaar onderzoek en praktijkervaring.

Gottman

Onze grote inspiratiebron voor het werken aan het positieve in relaties. Volgens Gottman helpen partners elkaar om hun dromen te verwezenlijken. Daar kunnen wij helemaal achter staan. Hier starten we het programma dan ook mee.

EFT

In de EFT komt het belang van emoties in relaties aan bod. Wat kun je doen om je partner niet onnodig te pijnigen? En hoe maak je echte connectie zonder jezelf te verliezen in de ander?

IBCT

Relaties zijn een kwestie van geven en nemen. Een beetje aanpassen aan je partner, maar ook leren accepteren dat je partner niet zo perfect is als jij 😉 Dit is vaak een kwestie van goede, begripvolle communicatie.

Met een vleugje Esther Perel, Marshall Rosenberg, David Schnarch en vele andere inspiratiebronnen.

Opzet van de Training

Het Relatieplan bestaat uit zes  modules.

Via onze ledensite krijgen jullie wekelijks toegang tot een nieuwe module. Hier staat uitgelegd wat jullie kunnen doen om jullie relatie beter te maken.

Daarnaast krijg je dagelijks mails met reminders, motivatie en praktische opdrachten om het je gemakkelijk te maken om de theorie in de praktijk te brengen.

De training bestaat uit de volgende modules:

Module 1

De Strijdbijl begraven

In deze module beginnen we met het stoppen met ruzies. Daarnaast doen jullie ook al een voorzichtige stap om weer opnieuw kennis met elkaar te maken.

Module 2

Patronen Ontdekken

In een relatie kom je gemakkelijk in een patroon terecht. De een valt aan, de ander trekt zich terug. Als je deze patronen herkent en begrijpt helpt dat al enorm.

Module 3

Beter Communiceren

Hoe kun je op een constructieve manier meningsverschillen bespreken? Door beter te communiceren, kom je een heel eind.

Module 4

Veranderen of accepteren?

Je wilt graag je partner tegemoet komen, maar niet jezelf verliezen. Je partner ook. Wanneer is het tijd om elkaar te accepteren zoals je bent?

Module 5

Intimiteit

We gaan het hebben over seks. Hoe kun je leven blazen in je seksleven en wat kun je doen om veelvoorkomende seksuele problemen te tackelen.

Module 6

Werken aan de toekomst

Hou hou je een relatie spannend en sprankelend? In deze laatste module gaan we kijken naar manieren om je relatie langdurig goed te houden.

Wat onze deelnemers zeggen:

We zijn al een flink aantal jaren bijelkaar en hebben zo de nodige struggles. Dat geeft wel eens het gevoel alsof we niet “voor elkaar gemaakt zijn”

Gelijk na de 1e week kwam er een ommekeer door de invoer van “Stop-It”. Dat gaf wel vertrouwen dat er nog genoeg liefde zit.

Allebei waren we erg benieuwd of het zou werken, therapie op deze manier. Dat heeft goed uitgepakt. De mailtjes stimuleren wel om dagelijks tijd te besteden aan de therapie. Het is voor ons een keerpunt in de goede richting geweest. 

ik heb het boek ‘ hou mij vast ‘ gelezen . Maar door deze cursus te volgen , heb ik toch veel meer inzicht gekregen en veel meer handvaten om aan de slag te gaan.

Ik heb ondertussen inzicht in de patronen en de pijnplekken van beiden en ook mijn eigen inbreng beseft.

 Ruzies zijn nu minimaal en als ze toch nog ontstaan zien we snel het patroon in en kunnen we het snel herstellen door naar elkaar te gaan luisteren. 

Mijn man en ik zijn 15 jaar samen, waarvan bijna 9 jaar getrouwd. We hebben 3 kinderen, én werken vrij veel . Genoeg uitdagingen in ons leven, zo ook die van het leuk hebben en houden met elkaar.

Ik stelde voor om in relatie therapie te gaan maar mijn man was niet erg enthousiast: het kost tijd en geld en er speelt toch een gevoel van schaamte.

Het Relatieplan was een fantastisch alternatief. We hebben er te weinig tijd in gestoken (en voor vrij gemaakt) maar aangezien alles online inzichtelijk blijft, gaan we er in de toekomst zeker nog wat actiever mee aan de slag.

 Met alleen het lezen van de “stof” en het doen van een paar oefeningen merken we al verandering.  We zijn ons er meer van bewust dat we tijd voor elkaar moeten nemen en vrijmaken en communiceren bewuster en respectvoller met elkaar. Kortom, veel nieuwe inzichten en nog genoeg werk aan de winkel maar geen spoed (meer) hier.

We vinden het Relatieplan een aanrader!

We zijn de training een beetje impulsief ingegaan, omdat we eigenlijk al heel positief over onze relatie waren. Relatietherapie vind ik echter reuze-interessant en daarom wilde ik toch meedoen. Gelukkig wilde mijn vriend wel meedoen.

Het heeft ons echt verbaasd hoeveel impact het heeft gehad. We snappen elkaar nu nog beter.  Vooral de positieve oefeningen hebben het verschil gemaakt. 

We zijn gaan beseffen dat we echt nog meer op elkaar ingespeeld kunnen raken. Dat is een hele leuke, onverwachte ontdekkingstocht gebleken.

6 Weeks programma voor de prijs
van 1 sessie

We weten dat veel relaties het in deze moeilijke tijd zwaar te verduren hebben. Daarom geven we zolang er sprake is van een lockdown, een stevige korting.

Maar zelfs de verhoogde prijs is niet iets om van te schrikken.

Een traject met een relatietherapeut kost al gauw 2000,- euro (200,- euro per sessie).

Wij maken het nu mogelijk om voor een fractie van de prijs een dergelijk traject te doorlopen. Wanneer de situatie weer als normaal is, wordt de prijs 297,- euro.

Je kunt de training nu echter volgen voor 197,- euro.

Omdat we het echt heel belangrijk vinden dat we kwaliteit bieden, geven we bovendien een onbeperkte garantie. Als je om welke reden dan ook vind dat de training voor jou niet de moeite waard was, krijg je zonder vragen je geld terug.

Bonus 1

Begeleiding via de chat en email

Tijdens je deelname aan Het Relatieplan kun je vragen stellen via de chat en via email. Zo weet je zeker dat de training van toepassing is op jouw specifieke situatie.

Je kunt zoveel vragen stellen als je wilt en je krijgt binnen 24 uur antwoord.

Deelnemers geven aan dat ze deze functie “beter dan live therapie” vonden. Je hoeft nu niet meer tot je volgende afspraak te wachten om hulp te krijgen. Stuur ons een bericht en je krijgt vaak dezelfde dag nog een reactie.

Bonus 2

Voorrang bij maken afspraak

Wil je toch eens iemand laten meekijken naar jullie uitdagingen? Als deelnemer aan Het Relatieplan krijg je voorrang bij het maken van een live afspraak. Dit kan op kantoor plaatsvinden of via beeldbellen. Je hebt daardoor geen wachttijd en kunt al binnen vijf werkdagen aan de slag.

Samengevat: Wat krijg je in deze training:

 

Een aanpak die aantoonbaar helpt om je relatie te verbeteren

Wekelijks toegang tot een module van de training.

De training blijft beschikbaar nadat je hem afgerond hebt, je kunt hem dus op je eigen tempo doorwerken.

Dagelijkse mails met motivatie, informatie en oefeningen

Zes trainingsweken vol oefeningen, praktijkvoorbeelden en inzichten

Bonus 1: Onbeperkt vragen stellen via chat en mail

Bonus 2: Voorrang bij het inplannen van sessies

Met lockdown korting: 197,- euro

Veelgestelde Vragen

Kan ik dit doen in combinatie met relatietherapie?

Ja, dat kan! Bij ons op kantoor in Amsterdam of via beeldbellen. Al onze therapeuten kennen het programma en werken globaal op dezelfde manier. In “live” therapie kunnen we die alleen beter toespitsen op jullie behoeften. Je kunt een afspraak maken voor therapie via onze contactpagina nadat je het programma hebt aangeschaft.

Is de training geschikt voor stellen met huwelijksproblemen?

Ja, uit onderzoek blijkt dat veel relatieproblemen met een interventie als deze enorm geholpen zijn. Relatietherapie is dan ook niet meer nodig. Zelfs als achteraf nodig blijkt dat je gesprekken met een relatietherapeut wilt volgen, is deze training daar een mooie voorbereiding op. De kans is groot dat je na het volgen van deze training daar minder sessies zult nodig hebben.

Is deze training geschikt voor stellen zonder grote problemen?

Jazeker! Het is voor deze training niet nodig om in de pijnpunten van jullie relatie te graven. Wanneer je voornamelijk de positieve oefeningen doet, zul je zien dat de sfeer en de liefde in jullie relatie behoorlijk groeit.

Is mijn partner inbegrepen bij de kosten

Jazeker, in de registratie wordt je gevraagd om een tweede emailadres in te vullen, deze persoon krijgt ook toegang tot de training en de dagelijkse mails.

Hoelang blijft de training beschikbaar?

Hoewel de training zes weken duurt, hebben veel stellen meer tijd nodig om alles door te werken. Er zit geen einddatum op de training. Het stopt pas als wij als bedrijf stoppen en dat ben ik voorlopig nog niet van plan.

Is de training geschikt voor stellen van hetzelfde geslacht?

Er is helaas weinig onderzoek naar relatietherapie voor LBGT stellen. Navraag bij collega’s die hier in gespecialiseerd zijn doet ons echter vermoeden dat de uitdagingen in de relaties van deze stellen hetzelfde zijn. De training is dan ook geschikt voor deze stellen.

Wat mij betreft heb je drie keuzes:

Keuze 1: Je besluit dat het eigenlijk best wel goed gaat tussen jullie. Dat is oprecht helemaal okay. In dat geval is het niet nodig om een training als deze te volgen.

Keuze 2: Je wil graag veranderen, maar besluit om zelf te informatie bijelkaar te sprokkelen. Dat kan resultaat hebben, maar zal waarschijnlijk een lang proces met veel vallen en opstaan zijn. Bovendien is er ook grote kans dat het gewoon zo blijft als het is.

Keuze 3: Je kiest er voor om een bewezen werkzame methode te kiezen. Je route naar een betere relatie staat stap voor stap beschreven en wordt op een toegankelijke manier opgediend. Als het volgen van de training onverhoopt toch geen verbetering van je relatie geeft, stort ik het bedrag simpelweg terug.

>> Direct Starten met de Training